Om hotellet

Badehotellet blev opført af arkitekten Poul Henningsen (PH) i 1936. Hans idé var at skabe et fristed, der gled så naturligt og ubemærket som muligt ind i klit- og hedelandskabet ved Vesterhavet.

Det lykkedes så godt, at de fleste bliver overraskede over, at der ligger et hotel for enden af den beskedne grusvej, der fører ned til Henne Mølle Å.

Historien om et badehotel

I mange år blev Henne Mølle Å Badehotel brugt som et kulturradikalt fristed for storbyfolket. For enden af grusvejen indlogerede de sig på badehotellet for at nyde stedets unikke placering midt i naturen og dets helt særlige ro.

I 1987 overtog fagforeningen Frie Funktionærer driften, og i den forbindelse blev bygningerne gennemgribende renoveret. I dag er Henne Mølle Å Badehotel derfor et moderne badehotel, som har åbent fra uge 3 til uge 48.

Noget helt særligt

Henne Mølle Å Badehotel er indrettet med respekt for Poul Henningsens særlige stil. Alt fra stole til lamper er designet af den kendte, danske arkitekt for at bibeholde stedets oprindelige atmosfære.

Med den direkte adgang til Vesterhavet er Henne Mølle Å Badehotel et af de mest kystnære badehoteller i hele Danmark, og i klitterne venter naturoplevelser og dyreliv, man ikke finder andre steder. Derudover er der også i området adgang til fx vandland, golfbane med 18 huller, keramikværksted, ravsliberi, gallerier, Vadehavscentret, museer og meget mere.

Download folder om Henne Mølle Å Badehotel (pdf)