Om hotellet

Vores badehotel har været gennem en transformation igennem tiden, men stilen og den oprindelige tanke med hotellet, har været bibeholdt hele vejen – og er der stadig i dag.

Badehotellet blev opført af arkitekten Poul Henningsen (PH) i 1936. Hans idé var at skabe et fristed, der gled så naturligt og ubemærket som muligt ind i klit- og hedelandskabet ved Vesterhavet.

Det lykkedes så godt, at de fleste bliver overraskede over, at der ligger et hotel for enden af den beskedne grusvej, der fører ned til Henne Mølle Å.

Historien om et badehotel

I mange år blev Henne Mølle Å Badehotel brugt som et kulturradikalt fristed for storbyfolket. For enden af grusvejen indlogerede de sig på badehotellet for at nyde stedets unikke placering midt i naturen og dets helt særlige ro.

I 1987 overtog A-kasse & fagforeningen Frie driften, og i den forbindelse blev bygningerne gennemgribende renoveret. I dag er Henne Mølle Å Badehotel derfor et moderne badehotel – men hvor den oprindelige tanke og filosofien bag er bibeholdt.

Noget helt særligt

Henne Mølle Å Badehotel er indrettet med respekt for Poul Henningsens særlige stil. Alt fra stole til lamper er designet af den kendte, danske arkitekt for at bibeholde stedets oprindelige atmosfære.

På 1. sal finder du den hyggelige opholdsstue, som frit kan benyttes til spil, TV m.v., hvis den ikke er lejet ud til selskaber eller kurser.

Med den direkte adgang til Vesterhavet er Henne Mølle Å Badehotel et af de mest kystnære badehoteller i hele Danmark, og i klitterne venter naturoplevelser og dyreliv, man ikke finder andre steder. Derudover er der også i området adgang til fx vandland, golfbane med 18 huller, keramikværksted, ravsliberi, gallerier, Vadehavscentret, museer og meget mere.

Besøg vores lækre restaurant

Henne Mølle Å Badehotel har egen restaurant, som du finder på lokationen. Her kan du booke bord og nyde en lækkert aften med en nøje tilrette menu, som følger det bedste fra lokalområdet og den højeste kvalitet af fødevarer. Derudover går vi op i, at over 90% af vores råvarer skal være økologiske. Vi går ligeledes ind for dyrevelfærd og sourcer fra lokale landmænd, hvor vi kender dyrenes vilkår og historik.